Hanke

Paikallinen Pukkikuitu Oy ei tavoittele voittoa

Kirjoittanut Pukkikuitu Oy · 51 sekuntia lukemiseen >

Pukkikuitu Oy on Pukkilan kunnan kokonaan omistama osakeyhtiö, joka on perustettu koko kunnan kattavan valokuituverkon rakentamiseksi Pukkilaan. Pukkikuitu Oy ei tavoittele voittoa: se on määrätty yhtiöjärjestyksessä yleishyödylliseksi toimijaksi. Mahdollisesti saatava voitto käytetään yhtiön toimintaan ja sen kehittämiseen.

Pukkikuitu Oy:n tavoitteena on parantaa asukkaiden hyvinvointia ja viihtyvyyttä, asuinympäristöä, yrittämisen edellytyksiä ja kunnan elinvoimaa. Pukkikuitu Oy:n toimintaa ohjaavat kuntalaisten yhdenvertaisuus, yleishyödyllisyys ja paikallisuus.

Pukkikuitu Oy tarjoaa huippunopeita ja luotettavia valokuituliittymiä netti- ja tv-palveluineen koko Pukkilan alueella. Valokuituliittymän saa samaan hintaan Pukkilan joka kolkkaan. Hinnat on painettu mahdollisimman alas, jotta mahdollisimman moni voisi hankkia valokuituyhteyden. Pukkikuitu Oy ei tavoittele ulos jaettavaa voittoa, joten hinnoissa ei ole ilmaa.

Pukkikuitu Oy on pysyvästi paikallinen

Pukkikuitu Oy:n osakekauppakirja ja yhtiöjärjestys sitovat yhtiön pysyvästi Pukkilaan. Vähintään puolella yhtiön hallituksen jäsenistä sekä toimitusjohtajalla on oltava syntymäpaikka tai kotipaikka Pukkilassa. Lisäksi, mikäli tulevaisuuden kuntapäättäjät harkitsisivat yhtiön myyntiä, osakkeiden luovutus vaatisi suostumuksen paikalliselta valokuituyhdistys Pukkikuitu ry:ltä.

Pukkikuitu Oy on saanut nimensäkin paikallisyhteisöltä. Pukkilan Facebook-ryhmän jäsenet esittivät pyynnöstä nimiehdotuksia ja äänestivät tykkäämällä omaa suosikkiaan. Eniten tykkäyksiä sai “Pukkikuitu”, toiseksi sijoittui “Valokuttu” ja kolmanneksi “Bittipukki”.

Pukkikuitu ry:n aktiivi OTM Rami Hovi perusti Pukkikuitu Oy:n 25.7.2021 Pukkilan kunnan toimeksiannosta. Yhtiö luovutettiin Pukkilan kunnan 100 prosenttiseen omistukseen 23.8.2021 yhden euron nimellisellä hinnalla.

Pukkikuidun kahvipaussi peruttu maanantailta 6.5.

Pukkikuitu Asiakaspalvelu kategoriassa Hanke
  ·   32 sekuntia lukemiseen